Ozon 

Ozon
Hier vindt u informatie over het gebruik van Ozon.

Link naar ons

Heeft u een eigen website en wilt u een link plaatsen naar allroundkoi, gebruik dan onderstaande button:

Nieuwe technieken staan ook in de koi wereld zeker niet stil zo ook de ontwikkeling voor wat betreft ozon. Nu gaan er verschillende verhalen over ozon de wereld in, ik ben ervan overtuigd dat ozon een perfect hulpmiddel kan zijn voor het optimaliseren van de kwaliteit van uw vijver, maar je moet wel weten waar je mee bezig bent. Vandaar dat Allround Koi voor u een duidelijk verhaal plaats over alles wat je over ozon moet weten. De complete brochure over ozon is uiteraard te verkrijgen bij Allround Koi in een mooi gebundeld boekwerk voor slechts €15 per exemplaar.

Deze informatie is beschikbaar gesteld door World Wide Fish Ponds Products B.V.

Wat is Ozon (O3)?

Allereerst zult u moeten weten wat ozon nu eigenlijk is.

Ozon is een molecuul zuurstof bestaande uit 3-zuurstofatomen met energieke negatieve lading. Het ozon molecuul (O3) in zijn scheikundige samenstelling is als zodanig zeer onstabiel.

Ozon wordt in de vrije natuur o.a. door bliksem met hoge voltages aangemaakt en kan vooral in de onderste lagen van onze atmosfeer slechts sporadisch en gedurende zeer korte tijd bestaan. Ozon komt reeds miljoenen jaren op onze aarde voor. Ozon is in principe niets anders dan zuurstof (O2) waaraan zich door elektrische hoogspanning een extra zuurstofatoom heeft gekoppeld waardoor ozon (O3) ontstaat.

Ozon (O3) komt alleen onder extreme omstandigheden voor. Dit wordt bij ons door de ozongeneratoren, met extreme hoge voltages, aangemaakt.

Wat doet ozon?

Wanneer het statisch geladen ozon molecuul (O3) in aanraking komt met iets 'oxideerbaars' zal de spanning uit het ozon molecuul onmiddellijk hiernaar overvloeien (=oxideren). Hierbij komt extra zuurstofatoom door ontlading los van het ozon molecuul (O3) en bindt zich aan andere materie waardoor van het ozon (O3) uiteindelijk alleen nog puur en stabiel zuurstof (O2) overblijft.

Ozon is het aller sterkste oxidatie-middel wat technisch inzetbaar is om water opgeloste stoffen te verbranden (=oxideren). We spreken van atomaire zuurstof. In ons geval is dit het extra zuurstof atoom. Ozon werkt als een disinfectie middel tegen ziekteverwekkers duizend maal schoner, sterker en sneller dan elk ander medicijn of ontsmettingsmiddel, hoe dan ook. Het extra toegevoegde atoom zuurstof zal zich in slechts een fractie van een seconde aan elk bestandsdeel binden (=oxideren) dat met het ozon molecuul (O3) in aanraking komt.

In diverse industriële takken wordt ozon, wegens zijn super schone, milieu vriendelijke en perfect werking, reeds sinds jaar en dag toegepast. Ook complete drinkwaterinstallaties worden reeds wereldwijd gebruikt om bacteriologische en virale infecties te voorkomen. Namelijk wordt het geladen zuurstof atoom uit het ozon molecuul en verbrandt letterlijk elke bacterie die hiermee in aanraking komt.

Allround Koi. Pieter van IJpelaarstraat 94, 4931 RX Geertruidenberg. Tel: 0162 742 010, GSM: 06 47 622 066.

Home ] Agenda ] Dealers ] Onze koi ] Links ] [ Ozon ] Prikbord ] Soorten ] Termen ] Verzorging ] Vijver ] Ziekten ]